|
آشپزی و شیرینی پزی خاله توران
|
||
|
کیک ، دمی,خورش,شیرینی خشک,سبزه عید,حلوا,نان,کلوچه,املت,ترشی,شور, ادویه,سس ,سالاد,کتلت |
شور
ــــــــــــــــــــــــــ
مواد لازم:
گل کلم
یک کیلو
هویج
یک کیلو
خیار قلمی ترد تازه سبز
دو کیلو
ساقه کرفس با برگ
نیم کیلو
شوید
حدوا ۳۰۰ گرم
فلفل سبز تند
پنجاه گرم
سیر
یک بوته
سرکه یا آبغوره
یک لیوان
طرز تهیه :
همه موادراشسته و خوب بگذارید تا خشک شود.
گل کلم ، هویج پوست کنده ، ساقه های کرفس را به اندازه ی دلخواه خرد کنید( نه خیلی
ریزکمی درشت) . سیرها را حبه کنید و کنار بگذارید. برگهای کرفس بعد از اینکه خوب
خشک شد و آب آن گرفته شد درشت خرد کنید.
سبزی شوید را بعد از شستن بگذارید مثل بقیه مواد خشک شود و درشت خرد کنید.
سبزی شوید بهتر است در صورت امکان گل کرده و به تخم نشسته باشد و تخمهای آن هم
رسیده و قهوه ای رنگ باشد.
به ازای هر یک لیوان آب جوشیده ی ولرم یک قاشق س نمک آشپزخانه ( بهتر است ید دار
نباشد) *** ظرفی را که می خواهید در آن شور درست کنید خوب بشویید و خشک کنید
بعد مقداری از مواد شور را داخل ظرف بریزید و لابه لای آنها برگهای کرفس خرد شده و
سبزی شوید خرد شده بریزید ، این کار را ادامه دهید تا مواد تمام شود . بعد آب و نمک
و سرکه یا آبغوره آماده شده را روی مواد شور بریزید تا روی سطح مواد را بگیرید ، بعد
درب ظرف را محکم ببندید ودر فضای گرم آشپز خانه به مدت ۶-۵ روز نگهداری کنید تا
شورکمی برسد، بعد ظرف شور را در یخچال یا در جای خنک به مدت حدواً۲۰ روزنگهداری
کنید که بعد از این مدت می توانید میل کنید.
( شما می توانید ازسرکه سیب که مفیدتر است برای این منظور استفاده کنید که دراین صورت
خوش طعم تر میشود ولی رنگ سبز خیارها را تغییر میدهد.)
|
|