آشپزی و شیرینی پزی خاله توران
|
||
کیک ، دمی,خورش,شیرینی خشک,سبزه عید,حلوا,نان,کلوچه,املت,ترشی,شور, ادویه,سس ,سالاد,کتلت |
خورش قارچ
ــــــــــــــــــــــــــ
مواد لازم:
قارچ | ۲۵۰ گرم |
لپه | ۲۰۰ گرم ( یک پیمانه) |
پیازمتوسط | یک عدد |
لیمو عمانی | ۲-۳ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ ق غ |
سیب زمینی متوسط | ۴ عدد |
روغن برای سرخ کردن | به اندازه نیاز |
زعفران آب کرده | ۲ ق س |
آبلیمو | ۲ ق س |
نمک و فلفل | به اندازه نیاز |
طرز تهیه :
لپه را شسته و چند ساعت خیس کنید و بعد درصافی بریزید سپس در ظرفی ریخته و کمی آب درآن بریزید
بعد ازده دقیقه جوشیدن آن را درصافی بریزید.
سپس پیاز را بسیار ریز خرد کنید و درکمی روغن تفت دهید( تا حدی که کمی طلایی شود)، لپه را به
پیاز اضافه کنید وهمراه با پیاز کمی تفت دهید ( حدوداً ۵ دقیقه ) رب گوجه، نمک ، فلفل ،را هم اضافه
کنید و حدوداً ۳-۴ پیمانه آب بریزید و درب ظرف را بگذارید بعد از نیم ساعت لیمو عمانی هارا با نوک
چاقو چند شکاف ایجاد کنید ودرون خورش بریزید و اجازه دهید تا لپه خوب بپزد اگر لپه ها خوب نپخته
بودند یک پیمانه آب جوش اضافه کنید تا بپزد.و در آخرزعفران را اضافه کنید ،بعد از ۱۰ دقیقه که
خورش جا افتاد و حدوداً نصف پیمانه آب در آن باقی مانده بود ، حرارت را خاموش کنید.
-سیب زمینی راخرد کنید و در روغن سرخ کنید .
-قارچها را زیر آب شیر یکی یکی بشویید ودر صافی بگذارید بعد یک قاشق روغن در ماهی تابه بریزید
و قارچها را با " ۲ ق س " آب آبلیمو با شعله ی زیاد تفت دهید (حدوداً شش هفت دقیقه) .
شمامی توانید یک ق م به خورش زیره اضافه کنید تا کاملاْ نفخ آن از بین برود.
خورش را در ظرف مناسب بکشید و روی آن سیب زمینی و قارچ بریزید و با پلو میل کنید.
نوش جانتان
![]() |