آشپزی و شیرینی پزی خاله توران - طریقه سبزکردن سبزه ی عید نوروز

آشپزی و شیرینی پزی خاله توران

کیک ، دمی,خورش,شیرینی خشک,سبزه عید,حلوا,نان,کلوچه,املت,ترشی,شور, ادویه,سس ,سالاد,کتلت

آشپزی و شیرینی پزی خاله توران - طریقه سبزکردن سبزه ی عید نوروز

خــاله تــوران
آشپزی و شیرینی پزی خاله توران کیک ، دمی,خورش,شیرینی خشک,سبزه عید,حلوا,نان,کلوچه,املت,ترشی,شور, ادویه,سس ,سالاد,کتلت

طریقه سبزکردن سبزه ی عید نوروز

 

طریقه سبزکردن سبزه ی عید نوروز

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 

 برای سبز کردن عدس ، گندم ، ماش ، جو باید ۱۵ روز به عید مانده اقدام کرد.

ابتدا هر کدام را که خواستید سبز کنید( بطور مثال گندم)  گندم را داخل یک کاسه بریزید و

روی آن آب بریزید ، تا اندازه ی که ۵-۶ سانت آب ،روی  گندم ها را بگیرد و دو روز گندم را

خیس  کنید و در این مدت روزی دو بارآب آن را عوض کنید تا نترشد . فراموش نکنید ، جایی که

ظرف گندم را قرار می دهید سرد باشد تا از ترش شدن  گندم  جلوگیری شود.

وقتی  گندم جوانه زد ، آن را در صافی بریزید و داخل یک دستمال نخی نازک  کاملاً خیس

 

 

 بریزید و دستمال را در یک ظرف  قرار دهید و روزی دو سه بار با اسپری آب، دستمال را خیس

 کنید وآب اضافی ظرف را خارج کنید . دقت کنید که فقط  گندم ها مرطوب شود و آب اضافی در

ظرف نماند چون باعث ترش شدن  گندم می شود. وقتی  گندم کمی ریشه زد آن را درون ظرفی

 

 

که در نظر گرفته اید که داخل سفره ی هفت سین قرار دهید ، بریزید(بهتر است مقدار گندم نسبتاً

زیاد باشد تا سبزه ی شما پرپشت شود وسبزه کچل نشود)و روی  گندم  را با یک دستمال

مرطوب بپوشانید و در جای خنک گذاشته وروزی چند بار روی دستمال نخی را اسپری کنید و آب

 اضافی ظرف را کاملاً خارج کنید تا نترشد .وقتی گندم ها ساقه دار شد ، دستمال را بردارید و

روزی یکی دوبارروی ساقه های گندم را اسپری کنید و آب اضافی ظرف سبزه را حتماً خارج

 کنید.وقتی سبزه ها حدوداً۴-۵ سانت شد شیر آب رابا فشار کم باز کنید وظرف سبزه راکمی مایل

زیر آب بگیرید و آهسته اجازه دهید تا ریشه ی سبزه شسته و مرطوب شود، آب ته ظرف را کاملاً

خارج کنید تا سبزه ی شما ترشیده و خراب نشود.مراقب باشید تمام  گندم ها داخل ظرف شویی یا..

نریزد .

نکات خیلی مهم از نظر خاله توران:

۱-در تمام مراحل از آب سرد استفاده کنید.

۲-از ابتدای کار، ظرف را در هوای خنک قرار دهید تا زمان تحویل سال که می خواهید در سفره

قراردهید.اگرمسافرت رفتید،سبزه رامیتوانید دریخچال نگهداری کنید چون هم خنک است وهم مرطوب.

البته اگردوشاخه ی برق یخچال را ازپیریزبرق خارج نکرده باشید .

۳-دستمالی که می خواهید به کار ببرید باید نخی باشد تا زود خشک نشود ، چون اگر جنس آن از

نایلن و ... باشد زود خشک میشود.


موضوعات مرتبط: سبزه عید و سمنو

تاريخ : 88/12/14 | | نویسنده : خــاله تــوران |
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.